22
Már
Off

Lembergben tömegesen csaltak a gyakorlati vizsgán

Egyetlen nap kilencvenen szereztek jogosítványt, de közülük mindössze hárman tettek gyakorlati vizsgát a Lemberg megyei belügyi ügyfélszolgálati szervizközpontban, állítják rejtett kamerás felvételekre hivatkozva helyi aktivisták.

Helyi aktivisták egy autóból – nagyjából 12-13 órán keresztül –lefilmezték a vizsgáztatást végző szervizközpont parkolóját, arra voltak kíváncsiak egy nap leforgása alatt hányan tesznek gyakorlati vizsgát. Az eredmény meglepő volt, ugyanis a vizsgabiztossal mindössze hárman gurultak ki a forgalomba, holott a rendőrségtől kapott adatok alapján aznap kilencvenen szereztek jogosítványt. A felvétellel megkeresték a szervizközpont megbízott vezetőjét, aki szerint az egész ügy megalapozatlan rágalom, az elbocsátott korrupt alkalmazottak próbálják ily módon befeketíteni az új struktúrát. Ugyanakkor nem tartotta kizártnak, hogy még mindig történhetnek visszaélések. Annyit ígért az aktivistáknak, hogy belső vizsgálatot rendel el, amelynek eredményéről személyesen tájékoztatja majd a sajtót.

Az aktivisták egy statisztikát is bemutattak, ami arról tanúskodik, hogy a friss jogosítványosok egyre több balesetet okoznak.

forrás: karpathir.com