24
jún
Off

Bringára kaptak jogosítványt az epreskerti iskolások

Debrecen – Egy év tanulást követően az ünnepélyes tanévzárón kapták meg a jogosítványukat azok az ötödikes diákok, akik sikeresen letették a vizsgájukat.

A Magyar Kerékpáros Klub rendszeresen szervez olyan akciókat, amikor megnézik, szabályosan közlekednek-e a biciklisek és javul-e a kerékpárosok hozzáállása a szabályok betartásához. Ezt segítheti a  „Szuperbringa” program is, aminek részeként az általános iskolások megismerkedhetnek a kerékpározás szabályaival. Ezt a kezdeményezést hosszú évek után az országban az Epreskerti Általános Iskola élesztette újjá a rendőrséggel. Egy év tanulás után a gyerekek záróvizsgát tettek elméleti és gyakorlati ismeretekből is.

– Nekem fontos volt, hogy megszerezzem a biciklire a jogosítványt, mert sokat szoktam biciklizni és nagyobb koromban könnyebben megszerezhetem az autóra is a jogosítványt – hallhattuk Asztalos Mátyást.

Az iskolába a gyerekek 20 százaléka biciklivel jár, ezért is volt fontos, hogy az ötödikesek számára elindítsák a programot. Akik sikeresen vizsgáztak, a pénteki ünnepélyes tanévzárón vehették át a kerékpáros jogosítványukat

A rendőrségnél azt mondták: a közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is igaz a látni és látszani alapelv.

– Mindenféleképpen ajánljuk a kerékpárosoknak, hogy legyenek megfelelően kivilágítva, nemcsak a kerékpárjukon, hanem viseljenek láthatósági eszközöket, mellényt annak érdekében, hogy este vagy szürkületkor a sofőrök minél hamarabb észrevegyék őket – nyilatkozta Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mivel nyáron sok gyerek pattan kerékpárra, az autósoktól is azt kéri a rendőrség, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

forrás: delhir.hu

Címke: , ,